USA konečně našla viníka všech problémů. Je to bůh!

Zatímco u nás svaluje vinu za pohromy levice na pravici či naopak, v Americe už pravice má jasno. Může za to všechno bůh. Ten jí trestá hurikány, finanční krizí, nezaměstnaností…

Všichni se k němu modlí a ON je jen trestá. Pravice už nedělá pomalu nic jiného, než že se modlí ( všechno nadále „hnojí“) a ON ? Posílá hurikány, vrhá zemi do další a hlubší recese, decimuje Wall Street… Zkrátka - už v tom nemá prsty levice. Je to vyšší moc!

Problémy jdou odspoda. Lidé se méně modlí, méně chodí do kostela, méně přivírají oči před rozhazovačným způsobem života, nešetří a skromnost jim nic neříká. Jak jinak to může dopadnout?

V tomhle jsme realističtější. Nebo možná víc vnímáme přímou realitu toho, kdo tu a jak hospodaří. Víme, i kdo krade ze státní kasy peníze, kdo je zneužívá a taky víme, proč se to děje. Na rozdíl od Ameriky, kde mají neprůstřelné a neobejitelné zákony je u nás všechno uzákoněno minimálně s tisícem způsobů, jak se vyhnout zodpovědnosti, jak snadno ve velkém tunelovat a krást a jak není potřeba hospodařit dobře, protože za to nikdy nikdo potrestán nebyl a nebude. A k tomu nám dopomáhej naše vláda a spol.

Že v tom vlastně v důsledku mezi námi a USA není rozdíl? No není. Ale …

P.S. u nás by v tom bůh byl rozhodně nevině, páč moc prostoru u nás k působení nemá.

Autor: Aleš Baloun | pondělí 10.10.2011 7:30 | karma článku: 13,45 | přečteno: 806x